3 locatii excelente pentru pescuit in zona Corbeanca

Dacă eşti amator de pescuit, zona Corbeanca este un paradis. Bălţile Laguna Verde, Valea Vlăsiei şi Complexul Pescarium sunt cele mai importante locuri unde te poţi delecta la o partidă de pescuit din zona Corbeanca, în condiţii excelente. Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le ştii despre fiecare dintre cele 3 locaţii. 

1. Balta Laguna Verde

Balta Laguna Verde, din zona Corbeanca (localitatea Baloteşti-Fieni) este ideală atât pentru pescarii amatori, cât şi pentru cei profesionişti. Printre speciile de peşti pe care-i puteţi prinde aici sunt crapul, carasul, somnul, şalăul, ştiuca sau novacul. Este important de ştiut că sezonul de pescuit se deschide în martie, iar tariful este de 80 de lei/12 ore.

Câteva dintre regulile de pescuit din Laguna Verde, zona Corbeanca:

- puteţi reţine doar maximum 6 kg de peste; capturile mai mici de 1 kg trebuie eliberate
- aveţi voie să aveţi doar cel mult 6 linii la apă, toate la mal
- taxa de pescuit este aplicabilă numai pentru un pescar, ce poate avea un însoţitor
- pescuitul la japca este strict interzis
- în perioada de prohibiţie pescuitul este permis

În complexul Laguna Verde, din zona Corbeanca, poţi închiria case, foişoare sau chiar şi vile de 3 camere, în perioada pe care o dedici pescuitului.

2. Balta Valea Vlăsiei

Balta Valea Vlăsiei, din apropiere de Corbeanca şi Săftica (la circa 3 kilometri de localitatea Moara Vlăsiei), este unul dintre locurile din România unde ai şansa să pescuieşti cele mai bune specii de ştiucă şi biban (deşi numărul de bibani s-a redus mult în ultimii ani). 50 de lei pe zi este taxa pe care trebuie să o plăteşti pentru pescuit.

Reguli de pescuit în Balta Valea Vlăsiei, din apropiere de Corbeanca:

- pescuitul este permis doar cu momeală artificială
- ai nevoie de barcă pentru a pescui; dacă nu deţii una, poţi închiria
- nu există reguli stricte în ceea ce priveşte captura de pește

3. Complexul Pescarium

Aflat pe malul lacului Corbeanca, Pescarium este un complex foarte atractiv pentru amatorii pescuitului, pentru că oferă şi servicii de cazare excelente. Aici poţi închiria superbe căsuţe de “vacanţă” în perioada pe care o dedici activităţii tale preferate! Încă un lucru: proprietarii îţi pun la dispoziţie şi un loc special amenajat unde îţi poţi găti după bunul plac peştele prins!

Taxe:
- pentru pescuit timp de 12 ore plăteşti 80 de lei
- pentru pescuit la foişor în aceleaşi condiţii trebuie să achiţi 100 de lei
- pentru pescuit timp de 24 de ore taxa este de 160 de lei
- închirierea şi cazarea într-o căsuţă te costă 150 de lei/zi

Regulament pescuit în complexul Pescarium, din Corbeanca:

- este permisă folosirea a maximum 4 lansete sau undiţe
- poţi păstra doar capturile de crap între 1 şi 4 kg; capturile de somn şi ştiucă de peste 5 kg se pot reţine doar după ce se achită o taxă de 20 de lei; speciile de şalău trebuie eliberate imediat după prindere
- dacă vrei să pescuieşti pe timp de noapte, ai nevoie de aprobarea administratorului complexului și poți fi însoțit doar de copii cu vârste mai mici de 14 ani și de către soție/soț sau prieten/prietenă.
- pescuitul în afara zonelor amenajate este interzis.